Які автозапчастини вибрати?

Авто

Ремонт автомобіля передбачає, як правило, заміну зношених або пошкоджених деталей механізмів і агрегатів. Придбання запасних частин останнім часом не є проблемою, як було ще років 15 тому. Але якість придбаних деталей не завжди відповідає вимогам.

Щоб не помилитися у виборі і не зіткнутися з ще більшими неприємностями під час ремонту, необхідно знати, де і які автозапчастини краще купувати.

Усі запасні частини та комплектуючі можна розділити на дві категорії:

  1. Оригінальні, що випускаються безпосередньо заводом виробником автотранспорту;
  2. Неоригінальні або ліцензовані деталі виробляються компаніями партнерами виробника.

Оригінальні запчастини, що мають індивідуальний номер і маркування, можна придбати в сервісних центрах і спеціалізованих автомагазинах. Якість таких деталей безперечно висока, оскільки виробляються вони на тому ж заводі, де випускаються автомобілі певної марки. Відповідно, вони мають довгий термін служби і гарантію заводу виробника. Недоліків при купівлі оригінальних запчастин немає, але вони не завжди є в наявності у продавця. Замовлення і доставка можуть зайняти значний період часу. Вартість таких запчастин найвища, але відмінні експлуатаційні характеристики цілком її виправдовують.

Неоригінальні деталі сьогодні можна придбати в магазинах, на інтернет-сайтах, в автомайстернях. Вартість їх набагато менша, ніж оригіналу, чого не можна сказати про рівень якості. Виробляють їх з тих самих комплектуючих, але на відміну від фірмових запчастин, ліцензований товар є універсальним. Завод партнер випускає тільки найбільш популярні запчастини, які можуть не підійти для автомобіля тієї ж марки, але іншої модифікації. Деякі виробники попереджають, що під час ремонту можлива заміна тільки на оригінальні запчастини, тому універсальні деталі, навіть найякісніші, не завжди можна встановлювати без ризику для свого автомобіля.

Слід згадати і про вживані запчастини. Не слід нехтувати можливістю встановити деталь, що вже була в експлуатації. Найчастіше постачальниками їх є майстерні з розбору автомобілів. Здебільшого це деталі автотранспорту з європейських країн, де термін експлуатації не більше 4-5 років. Якість імпортних запчастин завжди на висоті, такі деталі надійніші, ніж куплений на найближчому автомобільному ринку новий фальсифікат.

Також вибір автозапчастин залежить від таких факторів, як: марка і модель автомобіля, рік випуску, технічний стан, ваші потреби та бюджет. Ось кілька порад щодо вибору автозапчастин:

  • Оберіть відомий і довірений бренд запчастин, особливо якщо це критичні деталі, такі як гальмівні колодки або фільтри. Перегляньте відгуки і рейтинги для підтвердження якості.
  • Враховуйте, для якої функції ви купуєте запчастину. Наприклад, якщо це моторна олива, оберіть ту, яка відповідає вимогам вашого двигуна.
  • Якщо це можливо, обирайте запчастини з сертифікацією, що підтверджує їх якість і безпеку.
  • Врахуйте свій бюджет. Якщо оригінальні запчастини занадто дорогі, можливо, підійдуть альтернативні варіанти в межах вашого бюджету.

Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай