Як заряджати електромобіль вдома?

Авто

Заряджати електромобіль вдома – економічно вигідне рішення. Все здається досить простим: підключив прилад до розетки та авто і чекаєш пока батарея зарядиться. Насправді цих знань недостатньо для гарантовано безпечної зарядки. Щоб не виникло непередбачуваних ситуацій розповімо, що потрібно знати кожному, хто збирається заряджати електромобіль вдома.

Портативні зарядні станції

Деякі електромобілі комплектуються штатним зарядним пристроєм. Проте не поспішайте підключати його до розетки, адже тут теж є певні нюанси. Наприклад, якщо це електромобіль виготовлений для американського ринку, то пам’ятайте, що у них інші стандарти електрифікації. Скоріш за все, на такому пристрої ви побачите напис “110V” та “60Hz”, що є ознакою несумісності з потужністю, яка властива українській електромережі. В такому випадку потрібно придбати інший зарядний пристрій.

Загалом, якщо вам потрібен зарядний пристрій для електромобіля, звертайтесь до магазину https://energyup.com.ua/zariadni-stantsii/. Адже підбір станції здійснюється по декільком важливим критеріям: тип зарядного роз’єму, потужність, можливості домашньої електромережі, монтаж (переносна чи стаціонарна станція), функціонал та рівень захисту від зовнішніх впливів.

Що потрібно для зарядки електромобіля вдома?

Заряджання електромобіля вдома – це довготривалий процес, який потребує передачі електроенергії значної потужності. Під час зарядки може спрацювати захисний автомат і зникне світло, оплавитись розетка чи обладнання щитової, зайнятися проводка. Тому, перед використанням зарядних пристроїв варто виконати такі дії:

  • переконатися, що до будинку чи гаража підведено електричну лінію з достатньою потужністю;
  • розетка, до якої підключатиметься зарядне обладнання має бути повністю справною і без проблем пропускати щонайменше 16 ампер при напрузі 220 вольт;
  • переріз мідного монолітного кабелю, по якому поступає електроенергія має бути в розрізі мінімум 2,5 мм²;
  • бажано встановити силову розетку, також не зайвою буде установка захисного пристрою типу диференційного реле.

*Всі ці числа справедливі для портативних зарядок до 3,5 кВт, для більш потужних приладів відповідно ці показники будуть відрізнятися.

Ще одним важливим пунктом є наявність захисного заземлення (для вашої особистої безпеки). Якщо ви орієнтуєтесь у всіх перелічених питаннях, то можете самостійно підготувати місце для зарядки електромобіля. В іншому випадку, скористайтесь послугами кваліфікованих електриків, які зроблять діагностику електромережі та посилять слабкі місця.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай