Як охолодити автомобіль влітку без кондиціонера

Авто

Коли влітку автомобільний автокондиціонер працює некоректно або зламався, варто замислитись над альтернативними методами охолодження транспортного засобу. Також вони підходять для тих автомобілістів, в яких не передбачена система охолодження.

Авто кондиціонер постійно піддається вібраційним навантаженням та перепадам температури, тому часто виникає розгерметизація системи. Іноді для відновлення роботи достатньо придбати ремкомплект. Якісні комплектуючі краще замовляти на сайті «Ремкомплекти для іномарок» напряму від виробника, що гарантує отримання оригінального товару без переплат.

Альтернативні методи охолодження автомобіля: коли відсутній автокондиціонер

  • Метод мокрого обдува. Попередньо намочують бавовняну ганчірку, віджимаючи її та розміщують на дефлекторі. Таким чином можна добре зволожити повітря і трішки знизити температуру.
  • Лід. Відмінною альтернативою автокондиціонеру є заморожені пляшки з водою чи акумулятори холоду. Їх можна поставити навпроти вентиляційного отвору. В салон буде йти прохолодне повітря. 
  • Захист від прямих сонячних променів. Щоб температура в авто не піднімалась, після того, як він був залишений на вулиці, зсередини, на лобовому склі варто розташувати захисний бар’єр. Крім того, панель буде під надійним захистом і не нагріється. 
  • Портативний автокондиціонер. Сьогодні існують мобільні системи кондиціонування та вентилятори, які можна встановити в авто.
  • Протяг. Сівши до авто і відчувши задуху, варто відкрити скло на передніх дверцятах та одну з задніх дверей салону. Таким чином буде створена вентиляція.

Портативний автомобільний кондиціонер: мініверсія та відмінна альтернатива традиційній системі 

Замість звичайного автомобільного кондиціонера охолодитись у спеку водієві допоможе його мініверсія. Це невеликий агрегат, джерелом живлення якого є USB порт чи гніздо підкурювача. Він являє собою вентилятор із функцією зволоження повітря методом випарювання води в агрегаті. Її заливають у спеціальну місткість, а випаровування відбувається через спеціальний пористий вкладиш. 

Також можна придбати спеціальний автомобільний вентилятор без функції зволоження повітря.

Плануючи придбати агрегат варто звернути увагу на сертифіковані моделі, які повністю відповідають заявленим характеристикам.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай