Що таке рожки на причеп

Авто

Рожки на прицеп – це спеціальний конструктивний елемент, який використовується власниками вантажних транспортних засобів. Фактично це невеликі джерела світла, які перш за все використовуються для інформування інших учасників дорожнього руху.

Для чого використовуються габарити заносу причепа

Габарити заносу причепа (інша назва рожків) необхідна для використання в умовах низького бачення, коли візуально оцінити габарити транспортного засобу дуже важко. Саме тому рожки встановлюються на причем по всьому його периметру, що дозволяє іншим водіям розуміти, як їм потрібно діяти відповідно до ситуації на дорозі.

Фактично рожки на причеп дозволяють ідентифікувати наявність транспортного засобу на дорозі в нічний час або під час наявності, наприклад, туману або сильної зливи. Це своєю чергою дозволяє значно покращити безпеку для всіх учасників дорожнього руху, як пішоходів, так і інших водіїв.

Як вибрати габарити заносу причепа

Вибираючи рожки на причеп, перш за все потрібно звернути на їх довжину. Часто вона напряму залежить від типу транспортного засобу, для якого вона призначається. Загалом можна виділити 3 основних види габаритів залежно від їх довжини, а саме: короткі (до 4 сантиметрів), середні (до 15 сантиметрів) та довгі (до 20 сантиметрів).

Іншим важливим критерієм вибору є тип лампи, який передбачає конструкція елемента освітлення. Тут можна виділити 3 основних варіанти:

  1. Лампочки накалювання. Це найбільш класичний варіант, який доступний на ринку. Наразі сучасні виробники практично не створюють такі моделі через те, що лампи накалювання економічно неефективні, а також дуже вразливі. Особливо під час керування транспортним засобом в холодний період року.
  2. Діодні лампи. Один із найбільш розповсюджених варіантів на даний момент. Відрізняється чудовими показниками енергоефективності, також слабко нагріваються, що робить їх універсальним варіантом як для холодної, так і для теплої погоди.
  3. Галогенові лампи. Ще один сучасний варіант. Основною особливістю є той факт, що в середині лампи знаходиться не повітря, а спеціальний газ. Такі елементи освітлення дуже ефективні та якісні, однак їхня ціна також досить висока.

Вибір габаритів зносу причепа – це відповідальне завдання, яке потрібно виконати з усією ретельністю. Саме в такому випадку ви отримаєте ту продукцію, яка відповідатиме вашим потребам.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай