Самохідні обприскувачі: підготовка агрегатів до роботи

Технології

Важливо налаштовувати самохідні обприскувачі перед початком робіт для подальшого ефективного використання рідких препаратів та їх розпилення. 

Двигун 

Для початку варто оглянути двигун чи немає витоку гідравлічного, гідростатистичного масла, перевірте рівень охолоджувальної рідини. 

Колеса

За допомогою манометра перевірте тиск у шинах, рекомендовано, щоб він був мінімальний, у тому випадку, якщо самохідний обприскувач навантажений повним баком рідини. 

Насоси 

Огляньте насоси, варто змащувати мастилом всі металеві деталі з’єднання, ніпелі завжди очищати від бруду. 

Резервуар 

Бак для води потрібно промивати після закінчення зміни, особливо якщо використовуються різні засоби захисту рослин.

Форсунки

Після кількох сезонів, розпилювачі втрачають експлуатаційні якості, а похибка в рівномірному розпилюванні досягає 50%. Тому щоб продовжити термін роботи, форсунки варто промивати після кожного використання. Перед початком роботи переконайтеся, що форсунки встановлені правильно, за необхідності послабте або відрегулюйте їх. Перевірте об’єм вихідної рідини:

  • заправте самоходний оприскувач водою під тиском 3 бар;
  • за допомогою мірної ємності, перевірте скільки рідини втрачає один розпилювач протягом хвилини;
  • звірте результати з табличними даними виробника;
  • якщо відхилення вихідної рідини більше 4%, то варто відрегулювати або замінити розпилювач.

Штанга

Обприскувачі самохідні мають різні особливості налаштування і перевірки роботи штанги. Тому краще, проконсультуватися з виробником конкретної моделі агрегату. Обережно, на 50 см натисніть на штангу і відпустіть, вона повинна плавно повернутися у вихідне, центральне положення без різких рухів. Коли обприскувач самохідний рухається, то легкі коливання штанги є нормою. Потрібно стежити за подібними “гойдалками”, адже надмірне коливання призводить до недоотримання або передозування майбутнього врожаю. 

Важливо перевірити штангу над рівнем землі. Висота 50 см вважається оптимальною для ефективного і якісного обприскування. Можна встановлювати дорожній просвіт вище, коли потрібно обробляти високостеблеві культури, типу соняшника чи кукурудзи. 

Обприскувач самохідний, як і будь-яка інша сільськогосподарська техніка, потребує регулярної діагностики. Якщо робити все правильно, можна виявити приховані проблеми, вчасно їх вирішити та зекономити на дороговартісну ремонті. 

Джерело: https://boguslav.ua/produkcziya/samoxodnye-opryskivateli/


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай