Як обрати якісну шліфувальну машину для домашнього та професійного використання

Будинок і ремонт

Ремонтні роботи передбачають якісну обробку різних типів поверхонь: тут необхідно прибрати нерівності, там обробити краї, десь очистити поверхню і надати їй фактурності. Питання знайоме й досвідченим майстрам, і звичайним господарям, які наводять лад в оселі. І професіонал, й аматор добре знають — результат роботи залежить не лише від прикладених зусиль, а й від якості інструменту.

Якість, ефективність, універсальність: переваги шліфувальних машин

Завдяки своїй багатофункціональності, пристрій є незамінним у будь-якій сфері. Зазначимо його ключові переваги:

  1. Ефективність обробки. Інструмент працює з різними типами поверхонь, економлячи час та ресурси майстрів.
  2. Якісний результат. Купить шлифовальную машину варто і для того, щоб досягти професійного рівня оброблення: гладку, фактурну поверхню без нерівностей чи подряпин.
  3. Зручність користування. Завдяки легкості керування та ергономічному дизайну з пристроєм комфортно працювати тривалий час.
  4. Різноманітність налаштувань. Для досягнення оптимального результату можна змінювати насадки, перемикати швидкості чи обирати тип шліфування.
  5. Універсальність застосування. Інструмент широко використовується в ремонті приміщень, реставрації меблів, виготовленні handmade продукції, у металообробній промисловості тощо.

Різновиди шліфувальних машин за типом призначення

Усі типи пристроїв мають схожу будову і складаються з двигуна, безпосередньо диску чи пластини, ручки, важелю керування та захисного корпусу. Інструмент класифікують залежно від його особливостей шліфування, джерела живлення, мети використання, потужності. Тим хто вирішує, яку купить шлифовальную машину, спеціалісти рекомендують першочергово визначитись із категорією призначення:

  • мозаїчно-шліфувальна для обробки плитки чи мозаїки;
  • паркетошліфувальна для видалення покриттів чи полірування підлоги;
  • плоскошліфувальна для роботи з різними типами горизонтальних чи вертикальних поверхонь із плитки, бетону, гіпсокартону, дерева;
  • фрезерувальна для обробки різних матеріалів, а також створення текстур та візерунків.

На що звернути увагу при виборі шліфувальної машинки

Визначившись із призначенням інструменту, вивчіть характеристики кожної моделі. Зверніть увагу на наступні показники:

  • Потужність. Вона має відповідати складності завдання. Для простих робіт по дому — шліфування меблів чи видалення старої фарби, достатньо показника в 500–1000 Вт. Для обробки стін чи підлоги краще взяти середню потужність 1000 до 1500 Вт. Понад 1500 Вт рекомендовано для виконання важких професійних завдань.
  • Габарити. Якщо ви працюватимете в обмежених просторах, зупиніться на компактних моделях. Вага приладу впливає на зручність його транспортування.
  • Швидкість обертання. Для легких робіт обирайте знижений показник обертів. Від 3000 до 6000 обертів за хвилину підходить для роботи з підлогою чи металом. Для важчих завдань краще обрати швидший пристрій.
  • Функціонал. Система пилозбірника допоможе підтримувати чистоту, захист від перегріву подовжить термін дії інструмента, м’який пуск зменшить навантаження на мотор.
  • Якість матеріалів. Довіряйте надійним виробникам із хорошою репутацією.

В інтернет-гіпермаркеті УкрСнаб ви можете купить шлифовальную машинку за доступною ціною з доставкою в будь-який регіон України. На сайті представлено більше ніж 40 моделей відомих світових брендів HONKER, СОМ, СПМ, KÜNZLE & TASIN, BERT.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай